Moni ei tiedäkään mitä kaikkea tapahtuukaan, ennen kuin valmis silkkipainettu tuote saapuu asiakkaalle. Esittelemme pääpiirteittäin silkkipainon työvaiheita.

Silkkipaino on oma taiteenlajinsa

 

Silkkipainotekniikka on suurimmalta osin puhtaasti käsityötä, vaikka suurempien töiden lopputoteutus tehdäänkin automaatti painokoneillamme.

Silkkipainotyö vaatii rautaista ammattitaitoa, tarkkaa silmää ja hyviä kädentaitoja. Se on edelleen tehokkain ja kestävin painomenetelmä eivätkä digitaaliset menetelmät ole sitä syrjäyttäneet.

 

 

Värierottelu

Työ alkaa asiakkaan valmiiksi suunnittelemasta kuvasta tai painokelpoisesta logomateriaalista. Kuva värierotellaan ja suunnitellaan tekstiilille painettavaksi. Jokainen väri painetaan tuotteelle erikseen. Silkkipainossa työtä valmistelevat, huolelliset työt ovat aikavievimpiä.

 

 

 

 

 

 

 

Seulojen valmistus ja työn asemointi

Kun graafinen työ on valmista, kuvasta tulostetaan filmit, jokaisesta väristään omat. Jokaisesta väristä valotetaan oma silkkiseulansa tehtyjen filmien avulla.

Seulat asennetaan painokoneisiin ja kohdistetaan tarkalleen oikeaan kohtaan. Jokainen väri painetaan erikseen tuotteelle, joten kohdistuksen tulee olla täydellinen. Tuote kohdistetaan laserin avulla painopöydälle, jotta painatus saadaan tuotteeseen oikeaan kohtaan.

 

 

 

 

 

Värien sekoitus

Asiakkaan oma Pantone-väri sekoitetaan käsin. Oikeiden värisuhteiden löytäminen erottaa ammattilaiset toisistaan. Työ vaatii erityisen tarkkaa värisilmää ja pitkää kokemusta. Värien runsaassa maailmassa Pantone-värien avulla puhumme samoista värisävyistä asiakkaan kanssa.

 

 

 

 

 

 

 

Painotyö

Nyt vasta päästään painamaan. Painajat kohdistavat ja asettelevat tuotteen kerrallaan painokaruselliin ja toisesta päästä poistavat vastavuoroisesti valmiin tuotteen uunitettavaksi. Kun tuote saapuu uunin toiseen päähän, on tuote valmis pakattavaksi.

 

 

 

 

 

 

 

Laadunvalvonta ja pakkaus

Valmis tuote tarkistetaan ja pakataan huolellisesti asiakkaan toivomalla tavalla ja toimitetaan asiakkaalle.

Suomalaista käsityötä parhaimmillaan!

 

Katso kuvia silkkipainetuista tuotteista sekä tutustu muihin merkkausmenetelmiimme.