Usein kysyttyjä kysymyksiä

Katso usein kysytyt kysymykset painotuotteiden tilaamiseen tekstiilipainostamme. Lisätietoja ja ideointiapua mainostekstiileihin saat myynnistämme!
Miten teen tarjouspyynnön?

Tarjouspyynnön teet helposti verkkosivuillamme lisäämällä tuotteet tarjouspyyntökoriin ja lähettämällä sen meille. Lisää mukaan mielellään painettava logo. Mikäli logonne tai painettava kuva ei ole vielä valmis, teemme hinta-arvion ilmoittamiesi logotietojen mukaan (logon värit, painokoko, painopaikka)
Voit lähettää tarjouspyyntösi meille myös sähköpostilla tai soittaa 09-878 9970.

Kuinka teen tilauksen?

Tilaukset otamme vastaan kirjallisesti sähköpostilla. Liitä samaan tilausviestiisi kaikki tarpeellinen tieto. Yrityksenne tietojen lisäksi lähetäthän omat yhteystietosi, toimitus- ja laskutusosoitteen sekä toivotun toimitustavan. Ensimmäisen tilauksen yhteydessä lähetäthän myös y-tunnuksenne. Tilaustietoihin lisääthän koontiluettelon tilaamistanne tuotteista. Tuote, tuotekoodi, väri, kokojakauma sekä logo ja painopaikka painatukselle.

Ketkä ovat asiakkaitanne?

Asiakkaitamme ovat yritykset, liitot, yhdistykset ja seurat.

Myyttekö yksityisille henkilöille?

Tukkukauppaluontoisuutemme vuoksi emme myy yksityishenkilöille. Hinnat ilmoitamme aina alv 0 % muodossa kuten yrityskauppamuotoisuuteen kuuluu. Myymämme tuotteet kuuluvat alv 24 % piiriin (2020).

Mikä on toimitusaika?

Normaali toimitusaikamme on 2-3 viikkoa tilauksesta toimitettavan vedoksen hyväksymisestä. Toimitusaika riippuu paljon myytävän tuotteen saatavuudesta sekä sen hetkisestä työjonosta. Erikoistuotteilla tai tehdastoimitteisilla tuotteilla on omat toimitusaikansa.

Mikä on minimitilausmäärä?

Tuotteilla on erilaiset minimitilausmäärät. Verkkosivuillamme minimimäärät on mainittu tuotteiden kohdalla. Mikäli tilauksesi sisältää useita tuotteita voit tilata tuotteita alle minimäärän, kunhan kokonaistilauksen kappalemäärä ylittää tuotteiden minimimäärän. Tuotteilla on minimimäärät toimituskulujen sekä tuotantokulujen vuoksi. Suuremmat tilausmäärät ovat myös tilaajalle kustannustehokkaampia, koska tuotantokustannukset ja rahtikulut jakaantuvat suuremmalle kappalemäärälle.

Mistä tuotteen lopullinen hinta koostuu?

Hinta koostuu tuotteen hinnasta, painotyöstä, painotyön aloitus- ja työkalu-kustannuksista sekä rahtikuluista.

Mitä rahtikulut maksavat?

Rahtikulu on sidonnainen lähetyksen painoon. Lähetyksestä veloitetaan ainoastaan rahdinkuljettajan perimä kulu. Yleisimmin toimitukset lähtevät meiltä Postnordilla. Halutessanne voimme lähetyttää tilauksenne myös omalla rahtisopimuksellanne, sovi silloin toimituksesta erikseen kanssamme. Voit myös noutaa tilauksesi meiltä Klaukkalasta tuotantomme tiloista.

Mitä painatus maksaa?

Painatuskulut ovat täysin riippuvaisia tekstiilille toteutettavasta kuvasta ja merkkaustavasta. Lähetä valmis painoaineistonne meille työkulujen arvioimiseksi.

Miten ja missä muodossa logo/painettava kuva tulee toimittaa?

AINEISTON TOIMITUSOHJEET
Aineistot tai linkki materiaalipankkiin tulee lähettää sähköisessä muodossa meille tilausvaiheessa tai sähköpostilla osoitteeseen: tuotanto@nisa.fi (merkkaa aiheeksi yrityksenne nimi). Käytössämme ovat seuraavat graafiset ohjelmat: Adobe Photo Shop CC, Adobe Illustrator CC, CorelDraw X5. Erityisen suurissa kokonaisuuksissa voit lähettää aineistot meille esim Dropbox- tai WeTransfer – palvelimella.

LOGOT JA KUVAT
Lähetä aineisto mielellään vektorimuodossa (.eps, .pdf, .cdr tai .ai) tai korkearesoluu-
tioisena bittikarttana (.tiff, .psd, .png, .jpg). Bittikartta-aineistossa kuvan resoluutio tulee olla painettavassa koossa vähintään 300dpi. Tekstien tulisi olla mielellään jopa 1200 dpi, mielellään kuitenkin vektoroituna. Bittikartta-aineistot tulisi toimittaa RGB-muodossa. Myös värieroteltavat aineistot käsitellään mielellään RGB-muodossa (CMYK-muoto pienentää väriavaruutta)
Aineistosta tulisi käydä ilmi siinä kaytettävät Pantone painovärit. Käytämme Pantone PMS-C värijärjestelmää.

TEKSTIT
Fontilla kirjoitetut tekstit tulee muuttaa poluiksi (vektoroida). Vaihtoehtoisesti aineistossa käytetyn fontin voi myös lähettää meille. Huomioithan, että jos tekstiä ei ole polutettu, fontti vaihtuu täysin erilaiseksi mikäli meillä ei ole käytössä käyttämäänne fonttia.

MUUTA TÄRKEÄÄ
- Internetistä ladatut kuvat (muualta kuin painotuotantoon tarkoitetuista materiaalipankeista) eivät pääsääntöisesti sovellu korkealaatuiseen painotyöhön.
- Painomateriaaliksi eivät käy .gif, .doc, .ppt-muotoiset tai muut office ohjelmilla tuotetut aineistot.
- Mitä parempilaatuinen painettava originaali on, sen parempi painojälki. Huonolaatuinen originaali ei käy painoon.
- Mikäli logosi ei täytä painomateriaalivaatimuksia, tarjoamme lisäpalveluna logojen muokkaustyötä. Originaalin muokkaustyöstä koituu lisäkustannuksia tapauskohtaisesti tuntiveloituksena. Kysy lisää myynnistämme!

Mikä on Pantone-väri (PMS)?

Pantone värijärjestelmä on graafisen alan ammattilaisten käyttämä värikartta, jonka avulla voidaan keskustella samoista värisävyistä. Mikäli logonne on luotu mainostoimiston toimesta, logosta löytyy yleensä Pantone-väri määritelmä. Jos värimääritelmää ei ole, voit toimittaa meille värimallin jonka avulla määritämme saman värinsävyn painossamme. Valokuvatyylisissä kuvissa ei tarvita PMS-värejä.

Miten toimin jos logossani on tekstiä?

Varmistathan, että painettavat tekstit ovat polutettuja (muutettu vektoriksi). Jos tekstiä ei ole polutettu ja meillä ei ole käyttämäänne fonttia, fontti voi vaihtua täysin erilaiseksi logoa muokatessa. Huomioithan, että pelkkä .pdf, .eps, .ai tai .cdr-muoto ei vielä tarkoita, että sisältö olisi välttämättä vektorimuodossa. Mikäli et pysty tekemään polutusta itse, lähetä logosi meille niin autamme graafisessa työssä.

Mitä teen jos logoni ei ole painokelpoinen?

Mikäli logosi ei täytä painomateriaalivaatimuksia, tarjoamme lisäpalveluna logojen muokkaustyötä. Originaalin muokkaustyö tehdään tapauskohtaisesti tuntityönä. Normaali graafisen työn tuntiveloitus on 60 €/ tunti. Kysy lisää myynnistämme!

Saako tilaus sisältää erivärisiä tuotteita?

Tilaus voi sisältää erivärisiä tuotteita. Mikäli painettavan logon väri tai värejä muutetaan, tulee siitä hinnastomme mukaan värinvaihtokuluja.

Kuinka valitsen työvaatteen?

Myyjämme auttavat löytämään teille ja käyttötarkoitukseenne sopivat työvaatteet. Voitte pyytää myyjäämme käymään luonanne tai olette tervetulleita käymään näyttelytiloissamme Klaukkalassa, jossa on esillä laaja läpileikkaus tuotteistamme. Varaa aika myynnistämme tai vastuumyyjältänne.

Mitä eri painatustekniikoita on?

Tekstiileihin käyttämiämme painotekniikoita ovat silkkipaino, siirtokuvapainatus, digipainatus, brodeeraus ja erilaiset ommeltavat merkit. Koviin tuotteisiin merkkaamme laseroinnilla, silkkipainatuksella ja tampopainatuksella.
Silkkipainossamme voimme käyttää monenlaisia värejä erikoisväreistä lähtien. Myyjämme suosittelevat tuotteisiin sopivat painomenetelmät ja antavat apua suunnittelussa. Mikäli olet vasta suunnittelemassa logoasi ja mietit sen toteutumista ja soveltuvuutta tekstiilille, ota yhteyttä myyjiimme tai painotuotantoomme niin autamme mielellämme.

Miten painatukset kestävät?

Painatuksemme ovat erittäin hyvin kestäviä. Painatukset kestävät vuodesta toiseen. Panostamme tuotannon kehittämiseen sekä testaamme tuotteiden ja painatusten laatua jokaisen tuotantoprosessin vaiheessa.

Painatusten pesuohjeet?

Tekstiilipainatusten yleinen pesuohje on 40 asteen konepesu. Painetut tuotteet tulisi pestä nurin päin käännettyinä. Ei kuivausrumpua. Silitys vain nurjalta puolelta painatuksen päältä. Jokaisessa tuotteissa on erikseen tekstiilien pesuohjeet.