Suomen Poliisijärjestöjen Liitto SPJL edustaa yli 11000 jäsentä. Näkyvimpiä ovat reilut 7000 poliisia, joiden lisäksi mukana on hätäkeskuspäivystäjiä, opiskelijoita, oikeusministeriön henkilökuntaa sekä poliisissa toimivia siviilejä.

Kun Pelastusopiston oppilas kääriytyy lämmittelemään torkkupeittoon viileässä luokkatilassa, on se lahja liitosta, jonka logo löytyy laadukkaiden peittojen säilytyskorista tyylikkäänä merkkauksena.

“Olen juuri lähdössä vierailulle poliisikoulun juhliin. Siellä on kylpypaljut, joten ollaan teetetty hyviä pyyhkeitä, joita voidaan tarjota parantamaan opiskelijoiden kokemusta ja auttamaan ansaittua juhlinta”, kertoo liiton järjestöpäällikkö Mika Nygård.

Brändituotteiden ja lahjojen valinnat sekä suunnittelu tehdään huolella. Liitossa toimii oma visuaalisen viestinnän asiantuntija, joka varmistaa, että tuotteet näyttävät ja toimivat – osoittavat arvostusta liittoa ja sen jäseniä kohtaan.

“Harva asia ärsyttää niin paljon kuin huonolaatuinen mainostavara, jolle ei ole käyttöä. Me annetaan vähän, mutta panostetaan aina laatuun ja käyttöön. Meidän tiimissä on tähän huippuosaamista. Ilme ja yksityiskohdat on tosi hyvissä käsissä. Nämä periaatteet ja vaatimukset johtivat aikanaan yhteistyöhön Nisan kanssa”, Nygård jatkaa.
Jokainen tuote valitaan parantamaan jäsenten ja tiimin arkea

Monimuotoista jäsenistöä yhdistää haastava työ, johon liittyy arkisia tarpeita. Näihin tilanteisiin tehdään liitossa harkittuja täsmähankintoja, joiden halutaan kestävän kovassa käytössä ja muistuttavan liiton laadukkaasta työstä omiensa eteen.

“Suosituimpia tuotteita ovat olleet mukit ja termospullot. Näissä juoman tulee säilyä kuumana pitkään ja testasimme myös esimerkiksi mukin sisäpintaa, jotta se ei tummu ja kulu, vaan säilyttää käytettävyytensä ja laatumielikuvamme pitkään kovassakin käytössä”, Nygård selittää.

Laadukkaat ja toimivat tuotteet huomataan

 

Jäsenistön lisäksi liiton omaa tiimiä varustetaan tarkoilla valinnoilla. Työvaatetus edustaa aina järjestön arvoja ja toiminnan tasoa. Tien päällä ja kohtaamisissa on huomattu, että hyvin valitut ja suunnitellut profiilivaatteet eivät ole itsestäänselvyys. Liiton henkilöstön vaatetukseen on kiinnitetty huomiota jopa kansainvälisissä tilaisuuksissa.

“Tuotteista tehdään vedoksia, mietimme ja ideoimme yhdessä Nisan asiantuntijoiden kanssa parhaita ratkaisuja, käymme paikan päällä sovittamassa ja tutustumassa vaihtoehtoihin. Kuuntelemme tarkkaan myös jäsenten palautetta ja on mukava huomata, että olemme näissä onnistuneet. Puheenjohtajamme oli kokouksessa Maltalla, jossa ulkomaalaiset vieraat alkoivat kyselemään näkemänsä perusteella mistä hän oli työpaitansa hankkinut”, Nygård kertoo.

SPJL:n järjestöpäällikkö Mika Nygård nauttii kahvia liitolle suunnitellusta ja valikoidusta kahvimukista.

Iso kampanja vaatii hyvää suunnittelua jokaista yksityiskohtaa myöten

 

SPJL täytti viime vuonna kunnialliset 100 vuotta. Jäsenlehden mukana haluttiin lähettää lahja kaikille jäsenille, eikä varoja haluttu heittää hukkaan toimitusten tai pakkausten muodossa. Kentällä oltiin usein kysytty jo aiemmin tuotettuja putkihuiveja, joka valikoitui suunnittelussa sopivaksi lahjaksi.

Buffin laadukkaan tuubihuivit osuvat hyvin lähes kaikille jäsenille, niitä on aiemmin arvostettu ja kysytty lisää. Huiviin saatiin tyylikäs lahjapakkaus, joka pystyttiin toimittamaan liitejakeluna lehden yhteydessä suoraan postilaatikoihin. Tuotanto, toimitus ja jakelu saatiin hoidettua toimivana prosessina”, Nygård kertoo.

Poliisien työ vaatii vahvat tukijoukot

 

Vaikka poliisien määrää ollaan kasvattamassa, eivät SPJL:n jäsenet ole suojassa leikkauksilta. Poliisin työtaakasta merkittävä osa kannetaan taustatyönä ja siviilihenkilöstön vähentäminen ajaa entistä enemmän tehtäviä poliisille.

Liiton toiminta korostuu muuttuvassa toimintaympäristössä. Tukena on toimialan vahva kannatus ja nyt jos koska on iskulauseen mukaisesti hyvä olla ajamassa jäsenten asioita “etulinjassa joka päivä”.

“Alalla toimivista vain harva jää liiton ulkopuolelle. Lahjojen ja edustamisen taustalla on aina se tärkein työ; turvata jäsenten selusta ajamalla oikeudenmukaista palkkausta, työsuhdeturvaa ja työoloja. Sitä tehdään nyt yli 100 vuoden kokemuksella. Hyvä, että on löydetty kumppani, jonka kanssa nämä tuotteet on linjassa muun tekemisen kanssa”, Nygård summaa.

———-

Suomen Poliisijärjestöjen Liitto (SPJL) on poliisin, oikeushallinnon, Hätäkeskuslaitoksen ja Suojelupoliisin ammattilaisten etuja ajava järjestö. Koko sisäisen turvallisuuden ja oikeudenhoidon ketjua edustava liitto ajaa 80 jäsenyhdistyksen 11 000 jäsenen etua kaikissa ketjun osissa.

Nisa-Tuote toimii SPJL:n pitkäaikaisena kumppanina liiton brändi- ja profiilituotteiden, liikelahjojen ja työvaatteiden tuotannossa ja suunnittelussa.